Red River manga – 天は赤い河のほとり. Do you love Yuki and Kail?

red river manga

Red River manga – 天は赤い河のほとり (Anatolia Story) – River of endless pain

adult romance manga

A review of red river manga has existed, but I still want to rewrite here my feelings about a series imbued with humanity and a strongly inspiring life.
You have come through time and space
Leaving family to come to me
Prince Kail of The mighty Hittite 
Out of confusion, no one to rely on
Until receiving the recognition of the whole people
Yuuri, the magical girl
Take the country to new heights
The alchemy of the unattainable
Thanks to your warm heart
Bravely fought for the servant
Win hearts from broken pieces
Overcoming jealousy to sow seeds of kindness
kail anatolia story
In addition to the timeless love story of Kail and Yuuri, the supporting characters in the story also make a strong impression on readers thanks to their lively personalities and steadfast opinions.
I thought Prince Kail was a thinker ahead of his time when he only wanted to love and marry a single girl. He vowed to be faithful to that girl for life in a society where men have the right to marry many wives.
dòng sông huyền bí
But we came across Egypt’s General Ramses, the “bad boy” of the ancient feudal society. He spent all his thoughts and efforts on winning the love of Yuuri, the woman he loved but didn’t love him. He readily accepted Yuuri as she was already his enemy’s woman, Kail.
He loves her with pure love. He comes from a noble family but treats everyone equally. Despite the appearance of carelessness, deep inside is a concern with the corrupt kingship of the country. He was deeply patriotic but had no reverence for the ruler. He believes a leader must have talent and virtue, not background. He and Kail are both enemies and confidants. Only Kail understood Ramses, and Ramses did the same.
ramses anatolia story
The Red river manga by Chie Shinohara is a romantic manga with heroic phenomena.

Dòng sông huyền bí – Dòng sông của những niềm đau bất tận

Review về truyện dòng sông huyền bí đã có nhưng tôi vẫn muốn viết lại đây những cảm nghĩ của tôi về một bộ truyện thấm đẫm tính nhân văn và truyền cảm hứng sống mạnh mẽ. 

Em đã đến, xuyên qua thời không

Lìa xa gia đình đến bên anh

Hoàng tử Kail xứ Hittite hùng mạnh

Từ bỡ ngỡ không người nương tựa

Đến lúc nhận sự công nhận của toàn dân

Yuuri , người con gái diệu kỳ

Đưa đất nước vươn lên tầm cao mới

Thuật luyện kim những tưởng không đạt được

Vậy mà em nhờ tấm lòng ấm áp

Đã dũng cảm chiến đấu cho người hầu

Giành được lòng người từ mảnh vụn vỡ tan

Vượt ganh ghét để gieo mầm nhân ái

anatolia story

Ngoài chuyện tình cảm động vượt thời không của Kail và Yuuri, những nhân vật phụ trong truyện cũng gây ấn tượng mạnh với người đọc nhờ tính cách sinh động và chính kiến kiên định. 

Ta cứ tưởng hoàng tử Kail đã là người có tư tưởng đi trước thời đại khi anh chỉ muốn yêu và cưới một người con gái duy nhất. Anh thề sẽ chung thủy với cô gái ấy suốt đời giữa một xã hội mà đàn ông có quyền cưới nhiều vợ.

romantic manga

Nhưng ta lại bắt gặp tướng quân Ramses của Ai Cập, người đàn ông đúng chuẩn “bad boy” của xã hội phong kiến xưa. Anh hao tốn hết tâm tư, công sức chỉ để giành được tình cảm và con người Yuuri, người con gái anh yêu nhưng không yêu anh. Anh dễ dàng chấp nhận Yuuri khi cô đã là người phụ nữ của kẻ thù của anh, Kail.

truyện dòng sông huyền bí

Anh yêu cô với tình yêu thuần khiết. Anh chấp nhận luôn đứa con trong bụng Yuuri là của mình. Anh xuất thân trong gia đình quý tộc nhưng đối xử bình đẳng với mọi người. Dù vẻ ngoài có bất cần đời nhưng sâu thẳm bên trong là nỗi trăn trở với vương quyền thối nát của đất nước. Anh yêu nước sâu sắc nhưng không tôn kính kẻ trị vì. Anh cho rằng người lãnh đạo phải có tài năng, đức độ chứ không phải xuất thân. Anh và Kail vừa là kẻ thù vừa là tri kỷ. Chỉ có Kail mới hiểu rõ Ramses và Ramses cũng như vậy.

天は赤い河のほとり

This entry was posted in . Bookmark the permalink.