Mysterious Play (Fushigi Yuugi). Do you love them?

Mysterious Play (Fushigi Yuugi)

Mysterious Play or Fushigi Yuugi (author: Yuu Watase)is centered on Miaka, a Japanese 15-year-old student who was destined to gather the seven Celestial Warriors of the god Suzaku in ancient China.

A strange world that no one is accustomed to is a scary world.

Miaka has accidentally entered the world of a lost story about an imaginary country. She became the guardian mage for that country. At the same time, she also meets new friends or, rather, her guardians. She also met Tamahome, her lover and future husband.

tamahome fushigi yuugi

But what impresses me is Yui, Miaka’s best friend. To save her friends, she tries to enter the world of books. She loves Tamahome, but he only loves Miaka. She was raped when she first entered the book, but Miaka didn’t care about Yui like the way Yui cared about Miaka. From a gentle, talented girl, Yui gradually becomes cunning and cruel. Jealousy and blind love always haunt and torment Yui’s mind. I think she is the most tragic female character in the story.

 

Emperor Hotohori of the Fushigi Yuugi is also a pitiful lover. He ascended the throne very young, wresting power with those older than him. He doesn’t get love in the forbidden palace. The first time he truly fell in love was with Miaka, the optimistic girl from the future who brought him joy in life. But he is deeply saddened to see that Miaka only loves Tamahome, a poor boy who is good at martial arts. He is handsome, talented and rich, but he doesn’t get love. In the end, he still sacrificed his life for Miaka.

hotohori fushigi yuugi

Each character in The mysterious play represents a piece of life in society. They all have aspirations to rise in life and have jealousy, envy, and love. Love is sometimes blind but mostly pure, contemplating and full of sacrifice. Love turns to hate. Despise can also turn into cherishing. Friends turned into foes. Enemies can also become brother-in-arms.

fushigi yuugi manga

The whole story has a mysterious colour when it revolves around the shaman Seiryuu; Suzaku represents the East and the South. But in general, the whole story revolves around just one-word love. Humanism, friendship, love.

 

Một thế giới xa lạ, không có người quen biết với mình là một thế giới đáng sợ.

Miaka đã vô tình bước vào thế giới trong truyện lạc về một đất nước tưởng tượng. Cô trở thành pháp sư bảo hộ cho đất nước đó. Đồng thời, cô cũng gặp gỡ những người bạn mới hay nói đúng hơn là những hộ vệ của cô. Cô còn gặp được Tamahome, người yêu và người chồng tương lai của mình. 

quyển sách kỳ bí

Nhưng ấn tượng với mình là Yui, bạn thân của Miaka. Vì cứu bạn, cô tìm cách bước vào thế giới trong sách. Cô yêu Tamahome nhưng anh chỉ yêu Miaka. Cô bị cưỡng hiếp khi mới bước vào sách nhưng Miaka không hề quan tâm tới Yui như Yui quan tâm Miaka. Từ một cô gái hiền lành, tài năng, Yui dần trở nên thủ đoạn, độc ác. Sự ghen tỵ và yêu thương mù quáng luôn ám ảnh, dày vò trong tâm trí Yui. cô là nhân vật nữ đáng thương nhất trong truyện theo ý kiến cá nhân của mình. 

truyen tranh hay nhat

Hoàng đế Hotohori của truyện Quyển sách kỳ bí cũng là một kẻ si tình đáng thương. Anh lên ngôi khi còn quá nhỏ, giành giật quyền lực với những người lớn tuổi hơn mình. Anh không có được tình yêu trong cung cấm. Lần đầu anh yêu thương thật lòng là với Miaka, cô gái lạc quan đến từ tương lai đã mang lại cho anh niềm vui sống. Nhưng anh vô cùng đau khổ khi thấy Miaka chỉ yêu Tamahome, chàng trai nghèo giỏi võ. Anh đẹp trai, tài giỏi và giàu có nhưng lại không có được tình yêu. Cuối cùng, anh vẫn hy sinh mạng sống của mình vì Miaka. 

truyen tranh hay nhất

Mỗi nhân vật trong quyển sách kì bí đại diện cho những mảnh đời trong xã hội. Họ đều có khát vọng vươn lên trong cuộc sống, có ganh ghét, có đố kỵ, và cũng có yêu thương. Tình yêu có lúc mù quáng nhưng phần nhiều là trong sáng, có toan tính nhưng cũng đầy hy sinh. Yêu hóa thành hận. Hận cũng có thể hóa thành yêu. Bạn bè rồi thành kẻ thù. Kẻ thù cũng thành bạn bè được. 

truyên tranh nhật bản

Cả câu chuyện mang màu sắc huyền bí khi xoay quanh pháp sư Thanh Long, Chu Tước đại diện cho hướng Đông, và hướng Nam. Nhưng nhìn chung, cả bộ truyện tranh hay nhất này xoay quanh chỉ một chữ tình. Tình người, tình đời, tình bạn, tình yêu.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.